حجت الاسلام اصغر مهاجر، مدیر مدرسه علمیه زنگنه همدان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در همدان با اشاره به ضرورت مساله نظام مند سازی جذب طلاب در حوزه های علمیه بیان داشت: پذیرش حوزه های علمیه در حال حاضر از حساسیت خاصی برخوردار است که این خود می طلبد با برنامه ریزی دقیق و کمترین هزینه و وقت انجام شود تا بهترین کیفیت حاصل گردد.
وی در ادامه با اشاره به فرقی که حوزه های علمیه با دیگر نهاد های علمی دارد افزود: ما باید در پروسه جذب طلاب به صورتی عمل کنیم که هم هدف اصلی حوزه که پرورش نیروی با اخلاق و متعهد است محقق شود و هم تضییع بیت المال صورت نگیرد.
مدیر مدرسه علمیه زنگنه همدان گفت: مدیران مدارس علمیه باید در جذب طلاب طوری برنامه ریزی و دقت عمل داشته که کمترین ریزش و بیشترین کیفیت را به دست آورند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت استعداد سنجی در جذب طلاب تصریح کرد: درس های حوزه های علمیه با دیگر مراکز علمی متفاوت است به همین سبب باید طلاب ورودی هم استعداد این مکان مقدس علمی را داشته و همچنین علاقه مند به این دروس باشند.
حجت الاسلام مهاجر با اشاره به نیاز حوزه های علمیه به طلبه با استعداد ابراز داشت: ما نیاز مند به افراد با هوش و با استعداد از نظر علمی هستیم که قدرت فهم مبانی و اصول علمی حوزه را داشته باشند.
وی ادامه داد: حوزه های علمیه در جذب طلاب باید از روش های نوین استعداد سنجی استفاده کنند، حوزه ها باید نیرو های خود را از سنین کم در حوزه پرورش دهند و با مبانی فکری حوزه آشنا کنند.
این محقق حوزه با اشاره به پیشرفت حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: در حال حاضر حوزه های علمیه پیشرفت مطلوب را داشته اند ولی هنوز به ایده آل خود نرسیده است.